YEO Teknoloji Enerji ve Endüstri A.Ş. (YEOTK), Azerbaycan’ın enerji şebeke işletmecisi Azerenerji CJSC ile Nahçıvan’da kurulacak 40 megavat saat kapasiteli bir batarya enerji depolama sistemi (BESS) için 9.538.080,59 ABD Doları tutarında anahtar teslim kurulum sözleşmesi imzaladı.
Sözleşme kapsamında YEOTK, enerji depolama sisteminin mühendislik, tedarik, kurulum ve devreye alma çalışmalarını, şebeke işlerini ve mevcut güneş enerji santraliyle entegrasyonunu gerçekleştirecek. Kurulacak sistem ile güneş enerjisinden üretilen elektriğin daha etkin ve esnek şekilde kullanılması, şebeke esnekliğinin artırılması ve yenilenebilir enerji kaynaklarının şebekeye entegrasyonu desteklenecek.
Projenin, şirketin enerji depolama alanındaki yetkinliğinin ve Azerbaycan pazarındaki konumunun geliştirilmesi açısından önem taşıdığı belirtildi. İş ilişkisinin başlamasının öngörüldüğü tarih ise 28 Ağustos 2026 olarak açıklandı.
| Yapılan Açıklama Güncelleme mi? | Hayır |
| Yapılan Açıklama Düzeltme mi? | Hayır |
| Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi | – |
| Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? | Hayır |
| Yeni İş İlişkisine Başlanan/Başlanacak Kişinin Niteliği | Müşteri |
| Müşterinin/Tedarikçinin Adı Soyadı/Ticaret Ünvanı | Azerenerji CJSC |
| Varsa Müşterinin/Tedarikçinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Gelir Tablosundaki Net Satışlar/Satılan Mal Maliyeti İçindeki Payı | – |
| Varsa Müşterinin/Tedarikçinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Bilançosundaki Ticari Alacaklar/Borçlar İçindeki Payı | – |
| İş İlişkisinin Başlamasının Öngörüldüğü Tarih | 28/08/2026 |
| Varsa Sözleşmenin Önemli Koşulları | – |
| Yeni İş İlişkisinin Ortaklık Faaliyetlerine Etkisi | Olumlu |
Azerbaycan Nahçıvan Enerji Depolama Projesi HakkındaŞirketimiz, Azerbaycan'ın enerji şebeke işletmecisi Azerenerji CJSC ile Nahçıvan'da kurulacak toplam 40 MWh kapasiteli Batarya Enerji Depolama Sistemi'nin (BESS) anahtar teslim kurulumu için 9.538.080,59 ABD Doları tutarında sözleşme imzalamıştır.
Sözleşme kapsamında; enerji depolama sisteminin mühendislik, tedarik, kurulum ve devreye alma çalışmaları ile ilgili şebeke işleri ve mevcut güneş enerji santraliyle entegrasyonu Şirketimiz tarafından gerçekleştirilecektir.
Kurulacak sistem ile güneş enerjisinden üretilen elektriğin daha etkin ve esnek şekilde kullanılması, şebeke esnekliğinin artırılması ve yenilenebilir enerji kaynaklarının şebekeye entegrasyonunun desteklenmesi hedeflenmektedir.
Söz konusu proje, Şirketimizin enerji depolama alanındaki yetkinliğinin ve Azerbaycan pazarındaki güçlü konumunun geliştirilmesi açısından önem taşımaktadır.
Kamuoyuna ve yatırımcılarımıza saygıyla duyurulur.