TV8 İhraç Belgesi: 3 Milyar TL’lik Borçlanma Aracı Onayı
TV8 TV YAYINCILIK A.Ş. (TV8TV), Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı bildirimle, TV8 İhraç Belgesi hakkında önemli bir duyuru gerçekleştirdi. Şirket, 3 milyar TL tutarındaki ihraç tavanı kapsamında borçlanma araçları ihracı için gerekli belgelerin Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandığını açıkladı.
TV8’nin Borçlanma Aracı İhraç Planı
TV8 TV YAYINCILIK A.Ş., 20 Temmuz 2026 tarihinde KAP üzerinden yaptığı özel durum açıklamasında (bildirim no: 1635144), finansman stratejisi doğrultusunda borçlanma araçları ihracına yönelik adım attığını duyurdu. Şirket, belirlenen 3.000.000.000 TL tutarındaki ihraç tavanı dahilinde, çıkaracağı borçlanma araçlarının yurt içinde halka arz edilmeksizin yalnızca nitelikli yatırımcılara satılacağını belirtti.
İçindekiler
Bu tür bir ihraç, şirketin finansman ihtiyaçlarını karşılamak için kurumsal ve bireysel nitelikli yatırımcılardan kaynak temin etme yoluna gittiğini gösteriyor. Halka açık bir şirket olan TV8’in, halka arz dışı bu yöntemi seçmesi, belirli bir yatırım grubunu hedeflediğinin bir göstergesi.
SPK Onayı ve Belge Detayları
TV8 TV YAYINCILIK A.Ş., KAP bildiriminde yer alan açıklamada, sürecin yasal aşamasına ilişkin kritik bir bilgi paylaştı. Şirketin borçlanma aracı ihracına ilişkin hazırlanmış olan İhraç Belgesi ve Eki, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından 16 Temmuz 2026 tarihinde resmen onaylandı.
Bu onayın ardından şirket, 20 Temmuz 2026 tarihinde KAP’a bildirimde bulunarak kamuoyunu ve yatırımcıları bilgilendirdi. Bildirime ek olarak, onaylı İhraç Belgesi ve Eki ile birlikte Başvuru Formu da KAP’ta kamuoyunun erişimine açıldı. Belge, borçlanma aracının şartlarını, şirketin taahhütlerini ve ihraçla ilgili tüm detayları içeriyor.
Bildirim, Mustafa Zeylan (Mali İşler Müdürü) ve Ebru Atasav Tahrancı (Yönetim Kurulu Üyesi) tarafından 20 Temmuz 2026 tarihinde imzalandı. Bu imzalar, şirketin üst düzey yöneticileri tarafından onaylanmış resmi bir açıklama olduğunu teyit ediyor.
Bu gelişme, TV8 TV YAYINCILIK A.Ş.‘nin finansal yapılandırma veya büyüme planları kapsamında önemli bir finansman kaynağı yaratma yönündeki somut adımını ortaya koyuyor. Halka arz dışı ihracın gerçekleştirilmesiyle birlikte, belirtilen nitelikli yatırımcı grubuna borçlanma aracının satışı süreci başlayacak.
Yatırım Tavsiyesi Değildir. Bu haber, KAP bildirimi esas alınarak oluşturulmuştur. Bağlayıcı metin orijinal KAP bildirimidir.
Orijinal KAP Bildirimini GörüntüleYorumlar 0
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!