DAPGM Satış Rakamları: 2026 2. Dönem Proje Satışları ve Güncellemeleri Açıklandı
DAP Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. (DAPGM), 2026 yılı 2. dönem satış rakamlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi. Şirket, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile hasılat paylaşımı yöntemiyle geliştirilen projelerdeki güncel satış verilerini ve bağımsız bölüm durumlarını yatırımcılarıyla paylaştı.
KAP bildirim numarası 1635123 ile 20 Temmuz 2026 tarihinde kayıtlara geçen özel durum açıklamasında, projeler bazında detaylı bilgilere yer verildi. Bildirim, bir önceki açıklamanın 30 Nisan 2026 tarihinde yapıldığını ve bu güncellemenin satış vaadi sözleşmeleri imzalanan bağımsız bölümlere ilişkin verileri kapsadığını ortaya koyuyor.
İçindekiler
DAPGM Nişantaşı Koru ve Yeni Levent Projelerinde Son Durum
Nişantaşı Koru projesinde, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile yapılan paylaşımların ardından DAP Gayrimenkul portföyünde 11 bağımsız bölüm kaldı. Bu birimlerin tamamı ofis ve dükkan niteliğinde olup ruhsatları alınmış durumda. Ancak bu bölümlerin satışı henüz başlamadı. Şirket, F blokta yer alan bu bağımsız bölümlerin satış çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.
Yeni Levent projesinde ise bağımsız bölümlerin satış süreci aktif olarak sürüyor. Proje, şirketin portföyünde yer alan önemli gelişim alanlarından biri olarak öne çıkıyor. Satış vaadi sözleşmeleri kapsamında bu projedeki ilerleme, 2026 yılının ikinci döneminde de devam etti.
Validebağ Konakları ve Çekmeköy Ormanköy’de Güncel Satış Verileri
Validebağ Konakları projesinde önemli bir satış eşiği aşıldı. Emlak Konut ve Istlife Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile yapılan hasılat paylaşımı neticesinde DAP Gayrimenkul portföyüne kalan 12 bağımsız bölümden 10 adedi satılarak teslim edildi. Kalan 2 birimden 1’i kiraya verilirken, son 1 bağımsız bölümün satışı için çalışmalar sürüyor.
Çekmeköy Ormanköy projesinde de benzer bir tablo göze çarpıyor. Paylaşım sonrası DAPGM portföyüne 7 bağımsız bölüm kalan projede, 4 birim kiraya verilmiş durumda. Kalan 3 bağımsız bölümün satışı ise aktif olarak sürdürülüyor. Her iki projede de kalan birimlerin büyük çoğunluğunun değerlendirme sürecinin tamamlanmak üzere olduğu görülüyor.
Ataşehir 3. Etap Ruhsat Aldı, Satışlara Başlanacak
Şirketin büyük ölçekli projelerinden biri olan İstanbul Ataşehir Doğu Bölgesi 3. Etap‘ta ise yapı ruhsatları 30 Temmuz 2025 tarihinde alınmıştı. Bu etapta toplam 173 adet bağımsız bölüm yer alıyor. Ruhsatların alınmasının ardından projedeki satış çalışmalarına başlandı. DAP Gayrimenkul, bu projenin portföyüne önemli bir katkı sağlamasını bekliyor.
Öte yandan şirketin gündemdeki diğer projelerinden Kocaeli Kartepe developman sürecinde ilerliyor. İzmir Çeşme Alaçatı projesinde ise faaliyet kiralaması dahil olmak üzere geliştirme süreci devam ediyor. Bu iki proje henüz satış aşamasına geçmese de,DAPGM‘nin uzun vadeli büyüme stratejisi açısından kritik roller üstleniyor.
DAP Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. tarafından KAP’a yapılan bildirim, hasılat paylaşımı modeliyle yürütülen projelerin 2026 yılının ikinci yarısına girilirken hangi aşamada olduğunu net bir şekilde ortaya koyuyor. Şirket, bildirimi Sermaye Piyasası Kurulu’nun özel durumlar tebliğine uygun olarak düzenlediğini ve bilgilerin doğru ve eksiksiz olduğunu beyan etti.
Yatırım Tavsiyesi Değildir. Bu haber, KAP bildirimi esas alınarak oluşturulmuştur. Bağlayıcı metin orijinal KAP bildirimidir.
Orijinal KAP Bildirimini GörüntüleYorumlar 0
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!