# KATVK İhraç Tavanı: Katılım Varlık Kiralama 2 Milyar TL Kira Sertifikası İhracı İçin SPK’ya Başvurdu

**Yayın Tarihi:** 4 Ağustos 2026
**Kategori:** KAP
**Yazar:** Haber Merkezi
**Okuma Süresi:** 4 dk
**Kaynak:** [KAP](https://borsabulten.com/git/aHR0cHM6Ly93d3cua2FwLm9yZy50ci90ci9CaWxkaXJpbS8xNjQzMTkw)

---

**KATVK kira sertifikası** ihracı konusunda önemli bir gelişme yaşandı. **Katılım Varlık Kiralama A.Ş. (KATVK)**, toplam 2 milyar TL tutarında kira sertifikası ihracı için Sermaye [Piyasa](/borsa/)sı Kurulu'na (SPK) başvuruda bulundu. KAP bildirim numarası **1643190** olan bu özel durum açıklaması, 4 Ağustos 2026 tarihinde saat 19:40'ta kamuya duyuruldu.

Bu kapsamda, şirketin yönetim [kur](/doviz/)ulu kararıyla belirlenen ihracın, tahsisli ve nitelikli yatırımcılara yönelik olarak yurt içinde gerçekleştirilmesi planlanıyor. Fon kullanıcısı olarak ise **Avek Otomotiv Servis Sanayi ve Ticaret A.Ş.** yer alıyor.

İçindekiler
-----------

- [KATVK Kira Sertifikası İhracı İçin Yönetim Kurulu Kararı Alındı](#katvk-kira-sertifikasi-ihraci-icin-yonetim-kurulu-karari-alindi)
- [İhraç Detayları: 2 Milyar TL Tavan ile Nitelikli Yatırımcılara Satış](#ihrac-detaylari-2-milyar-tl-tavan-ile-nitelikli-yatirimcilara-satis)



KATVK Kira Sertifikası İhracı İçin Yönetim Kurulu Kararı Alındı
---------------------------------------------------------------

Şirketin yönetim kurulu, 21 Temmuz 2026 tarihli toplantısında kira sertifikası ihracına yönelik önemli bir karara imza attı. **Sermaye Piyasası Kurulu** tarafından 7 Haziran 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan **Kira Sertifikaları Tebliği (III-61.1)**'in 10. Maddesi'nin 3. fıkrası çerçevesinde hareket edilmesi kararlaştırıldı.

Bu tebliğ hükümleri doğrultusunda, Avek Otomotiv Servis Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak ihracatta yer alması belirlendi. Yönetim kurulu, SPK tarafından ihraç belgesinin onaylanması durumunda, bir yıl içerisinde çeşitli vadelerde kira sertifikası ihracının gerçekleştirilmesini onayladı.

Katılanların oy birliğiyle alınan bu karar, SPK'nın onayına sunuldu. Şirket, gerekli izinlerin alınması için ilgili makamlara başvuruda bulunmaya hazırlanıyor.

İhraç Detayları: 2 Milyar TL Tavan ile Nitelikli Yatırımcılara Satış
--------------------------------------------------------------------

**KATVK kira sertifikası** ihracının detayları incelendiğinde, toplam ihraç tavanının **2.000.000.000 TL** (iki milyar Türk Lirası) olarak belirlendiği görülüyor. Para birimi Türk Lirası cinsinden olan bu ihracın, tertipler halinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Satış yöntemi olarak ise **tahsisli satış** ve **nitelikli yatırımcılara satış** yöntemlerinin uygulanacağı bildirildi. İhracın tamamı yurt içinde gerçekleştirilecek olup, halka arz yöntemi kullanılmayacak.

Kira sertifikaları, Tebliğ'de öngörülen tür ve sözleşmelere dayalı olarak veya bunların birlikte kullanılması suretiyle ihraç edilecek. Bu kapsamda, farklı vadelerde kira sertifikası tertipleri oluşturulması öngörülüyor.

SPK başvurusu ise 3 Ağustos 2026 tarihinde yapıldı. Başvuru sürecinin ardından, kurulun değerlendirme yaparak ihraç belgesini onayı bekleniyor. Onay sürecinin tamamlanmasının ardından şirket, belirtilen tavan tutarı dahilinde kira sertifikası ihracına başlayabilecek.

Şirket, KAP'a yaptığı açıklamada, verilen bilgilerin Sermaye Piyasası Kurulu'nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliği hükümlerine uygun olduğunu ve defter, kayıt ile belgelerle uyumlu olduğunu beyan etti. Sorumluluk, şirket yönetimine ait olduğunu ifade etti.