# KAREL Sermaye Artırımı: Güncellenmiş İhraç Belgesi SPK Tarafından Onaylanmadı

**Yayın Tarihi:** 31 Temmuz 2026
**Kategori:** KAP
**Yazar:** Haber Merkezi
**Okuma Süresi:** 4 dk
**Kaynak:** [KAP](https://borsabulten.com/git/aHR0cHM6Ly93d3cua2FwLm9yZy50ci90ci9CaWxkaXJpbS8xNjM5OTgw)

---

**KAREL Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KAREL)**, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı özel durum açıklaması ile planlanan **tahsisli sermaye artırımı** sürecinde yaşanan yeni gelişmeyi duyurdu. Bildirimde, Sermaye [Piyasa](/borsa/)sı Kurulu'nun (SPK) şirketin güncel ihraç belgesi talebini reddettiği açıkça belirtildi.

Bildirim, 31 Temmuz 2026 tarihinde KAP'ta yayınlandı. KAP bildirim numarası **1639980** olarak kayıtlı. Bu gelişme, şirketin uzun süredir üzerinde çalıştığı ve finansal yapısını güçlendirmeyi hedeflediği sermaye artırımı sürecinde önemli bir dönüm noktasını temsil ediyor.

İçindekiler
-----------

- [KAP Bildiriminin Detayları ve SPK Kararı](#kap-bildiriminin-detaylari-ve-spk-karari)
- [Şirketin Finansal Yapısını Güçlendirme Stratejisi ve Sonraki Adımlar](#sirketin-finansal-yapisini-guclendirme-stratejisi-ve-sonraki-adimlar)



KAP Bildiriminin Detayları ve SPK Kararı
----------------------------------------

Bildirimdeki özet bilgiye göre, KAREL'in Yönetim Kurulu'nun 1 Haziran 2026 tarihli kararıyla başlatılan bedelli sermaye artırımı süreci bulunuyordu. Şirketin mevcut sermayesi **805.885.530,35 TL** iken, artırımla bu tutarın **981.804.216,35 TL**'ye ulaşması planlanıyordu. Bu artış, öncelikle C Grubu paylardan tahsisli olarak yapılacak 175.918.686 TL'lik bir artırımla hayata geçirilecekti.

Artırılacak sermayenin tahsis edileceği taraflar arasında **Öncü GSYO, Şakir Yaman Tunaoğlu ve Talepte Bulunan Nitelikli Yatırımcılar** yer alıyordu. Planlanan toplam satış hasılatı ise **2.250.000.000 TL** olarak belirtilmişti. Bildirimde, artırılacak nominal sermaye tutarının, Borsa İstanbul'un prosedürlerine göre belirlenecek pay başına satış fiyatına bağlı olacağı da ifade edilmişti.

Ancak ek açıklamalar bölümünde kritik bir gelişme aktarıldı. Sermaye Piyasası Kurulu'nun **29 Temmuz 2026** tarihli bülteninde, şirketin tahsisli sermaye artırımına ilişkin ihraç belgesinin güncellenmesi talebinin olumsuz karşılandığı duyuruldu. Bildirimde, SPK başvurusunun 11 Eylül 2025'te yapıldığı, ilk aşamada onay alındığı (21 Mayıs 2026) ancak sonraki güncelleme talebinin reddedildiği bilgisi yer alıyor.

Şirketin Finansal Yapısını Güçlendirme Stratejisi ve Sonraki Adımlar
--------------------------------------------------------------------

KAREL'den yapılan açıklamada, gelinen aşamada tüm alternatif finansman seçeneklerinin detaylı bir biçimde değerlendirilmekte olduğu belirtildi. Şirket, sermaye artırımı hamlesini, finansal yapısını güçlendirmek ve uzun vadeli stratejik hedeflerini desteklemek amacıyla planlamıştı. Şimdi ise planların bu doğrultuda yeniden şekillendirilmesi gerekiyor.

Bildirimde, konuya ilişkin gelişmeler hakkında kamuoyunun ayrıca bilgilendirileceği taahhüt edildi. Şirket, açıklamaların SPK'nın yürürlükteki Özel Durumlar Tebliği'ne uygun olduğunu ve bilgilerin defter, kayıt ve belgelerle tutarlı olduğunu beyan etti. Bu beyan, KAREL'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'na sunduğu bilgilerin sorumluluğunu üstlendiğini gösteriyor.

Özetle, KAREL'in **KAP**'a yaptığı bu bildirim, şirketin sermaye artırımı girişiminin SPK aşamasında bir engelle karşılaşmasını resmi olarak kamuoyuna duyuruyor. Şirketin bundan sonraki finansman stratejisi ve Alternatif çözüm arayışları, yatırımcılar ve pay sahipleri tarafından takip edilecek en önemli gündem maddesi olacak. Gelişmeler için KAREL'in yapacağı yeni KAP bildirimleri bekleniyor.