# Gersan Elektrik Kar Payı Dağıtmayacak: Genel Kurul Onayı Aldı

**Yayın Tarihi:** 22 Temmuz 2026
**Kategori:** KAP
**Yazar:** Haber Merkezi
**Okuma Süresi:** 4 dk
**Kaynak:** [KAP](https://borsabulten.com/git/aHR0cHM6Ly93d3cua2FwLm9yZy50ci90ci9CaWxkaXJpbS8xNjM1NjE1)

---

**Gersan Elektrik Ticaret ve Sanayi A.Ş.** (GEREL), 2025 yılına ait kâr payı dağıtım kararını açıkladı. Şirketin 21 Temmuz 2026 tarihinde gerçekleştirilen genel [kur](/doviz/)ul toplantısında, dönem kârının dağıtılmaması yönünde karar verildi. Bu karar, oy çokluğuyla kabul edildi.

GERSAN Elektrik Kâr Dağıtımı Kararı Ne İçeriyor?
------------------------------------------------

**Gersan Elektrik**, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı bildirimde, 2025 yılı k[ons](/altin/)olide finansal tablolarına göre elde edilen net dönem kârının dağıtılmayacağını duyurdu. Şirket, bu kararı **Vergi Usul Kanunu** ve SPK düzenlemelerine hazırlanan finansal tablolar ışığında aldı. Yönetim Kurulu'nun önerisi, genel kurulun onayına sunuldu ve oy çokluğuyla kabul edildi.

İçindekiler
-----------

- [GERSAN Elektrik Kâr Dağıtımı Kararı Ne İçeriyor?](#gersan-elektrik-kar-dagitimi-karari-ne-iceriyor)
- [GEREL Kâr Payı Dağıtımı Yerine Ne Yapacak?](#gerel-kar-payi-dagitimi-yerine-ne-yapacak)



Bildirim tarihi itibarıyla şirketin ödenmiş veya çıkarılmış sermayesi **372.475.397 TL** seviyesinde bulunuyor. Genel kanuni yedek akçe tutarı ise yasal kayıtlara göre 53.981.098,32 TL olarak kayıtlara geçti. Esas sözleşmede kâr dağıtımında herhangi bir imtiyaz yer almıyor.

SPK'ya göre hazırlanan tabloya göre şirketin 2025 yılı dönem kârı **180.985.932 TL** olarak hesaplandı. Vergiler sonrası net dönem kârı ise 99.724.911 TL oldu. Geçmiş yıl zararları SPK bazında sıfır olarak gösterilirken, genel kanuni yedek akçe kesintisi de yapılmadı.

Bu rakamlar, şirketin dağıtılabilir net dönem kârının **99.724.911 TL** olduğuna işaret ediyor. Ancak genel kurulda bu tutarın ortaklara dağıtılmaması yönünde karar alındı.

GEREL Kâr Payı Dağıtımı Yerine Ne Yapacak?
------------------------------------------

**Gersan Elektrik**'in kâr dağıtım tablosuna göre, ortaklara birinci ve ikinci kâr payı olarak sıfır TL transfer öngörülüyor. Nakit veya bedelsiz pay biçiminde herhangi bir ödeme yapılmayacak. İmtiyazlı pay sahipleri, çalışanlar, yönetim kurulu üyeleri ve intifa senedi sahipleri de bu dönem kârından pay alamayacak.

Dikkat çekici bir detay olarak, şirket yıl içinde **585.400 TL** tutarında bağış yaptı. Bu bağış tutarı, net dağıtılabilir kâra eklenerek toplamı **100.310.311 TL**'ye çıkardı. Ancak bu tutarın tamamı ortaklara dağıtılmak yerine olağanüstü yedeklere aktarıldı.

Yasal kayıtlara göre hazırlanan tabloda ise tablo farklı görünüyor. Yasal kayıtlara göre net dönem kârı **8.300.751,31 TL** olarak hesaplanmış. Geçmiş yıllar zararları ise 127.828.197,77 TL düzeyinde. Bu durum, yasal kayıtlara göre net dağıtılabilir kârın sıfır olmasına yol açıyor.

Şirket, yaptığı açıklamada bilgilerin defter, kayıt ve belgelerle uyumlu olduğunu ve **Sermaye Piyasası Kurulu**'nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliği esaslarına uygun şekilde hazırlandığını beyan etti.

Bu karar, **GEREL** hissesi yatırımcıları açısından takip edilmesi gereken bir gelişme olarak öne çıkıyor. Kârın dağıtılmayıp olağanüstü yedeklere aktarılması, şirketin gelecek dönemlerdeki büyüme planları veya finansal yapılandırma stratejileriyle ilişkilendirilebilir.