# Ekim Turizm Pay Geri Alım İşlemlerine Devam Ediyor

**Yayın Tarihi:** 22 Temmuz 2026
**Kategori:** KAP
**Yazar:** Haber Merkezi
**Okuma Süresi:** 4 dk
**Kaynak:** [KAP](https://borsabulten.com/git/aHR0cHM6Ly93d3cua2FwLm9yZy50ci90ci9CaWxkaXJpbS8xNjM1ODQ4)

---

**Ekim Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş. (EKİM)**, 22 Temmuz 2026 tarihinde pay geri alım işlemlerini sürdürdü. Şirket, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı bildirimle, son bir günde [piyasa](/borsa/)dan 75.000 adet kendi payını satın aldığını açıkladı.

Şirketin Pay Geri Alım Programı Kapsamındaki Son İşlemleri
----------------------------------------------------------

KAP bildirim numarası **1635848** olan ÖZEL DURUM AÇIKLAMASI'na göre, EKİM [hisse](/borsa/)lerindeki geri alım işlemleri 21 ve 22 Temmuz 2026 tarihlerinde gerçekleştirildi. 22 Temmuz'da toplam 75.000 nominal TL tutarında B Grubu pay satın alındı. Bu payların nominal değerinin sermayeye oranı %0,009 olarak hesaplandı. Tüm işlemler **Ekim Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş.** tarafından, şirketin kendi hisseleri için yapıldı.

İçindekiler
-----------

- [Şirketin Pay Geri Alım Programı Kapsamındaki Son İşlemleri](#sirketin-pay-geri-alim-programi-kapsamindaki-son-islemleri)
- [Toplam Geri Alınan Pay Sayısı ve Oranı Yükseldi](#toplam-geri-alinan-pay-sayisi-ve-orani-yukseldi)



Toplam Geri Alınan Pay Sayısı ve Oranı Yükseldi
-----------------------------------------------

Ek Açıklamalar bölümünde belirtildiği üzere, 22 Temmuz itibarıyla geri alım programı kapsamında toplam **100.000 adet pay** satın alınmış oldu. Bu işlemle birlikte, geri alınan toplam payların şirket sermayesine oranı **%0,012** seviyesine yükseldi. 21 Temmuz'daki alımlarda hisse başı işlem fiyatları **22,52 TL ile 22,66 TL** arasında seyrederken, 22 Temmuz'daki alımlarda fiyat aralığı 21,20 TL ile 22,28 TL oldu.

Pay piyasasında sağlıklı fiyat oluşumuna katkı sağlamak amacıyla başlatılan program, 14 Temmuz 2026 tarihli Yönetim Kurulu kararıyla devam ediyor. Şirket, bu geri alımlar için belirlenen azami toplam tutarın **1.000.000.000 TL** olduğunu da bildiriminde teyit etti. Yapılan bu açıklamaların, Sermaye Piyasası Kurulu'nun yürürlükteki mevzuatına uygun olduğu vurgulandı.